Trädgårdshjälp för dig som hellre gör annat

Våren och därmed även sommaren närmar sig, vilket innebär att det är dags att fixa till i trädgården igen. Gräsmattan ska klippas, utemöblerna tvättas, häcken klippas, växter planteras och ogräs ska rensas. Trädgårdsarbete delar ofta upp människor i två olika läger – antingen älskar man att pyssla om i trädgården eller så är det ett ont man måste.

Något vi alla kan enas om är att trädgården känns viktigare än någonsin med tanke på hur mycket tid vi spenderar i hemmet. I och med pandemin har vi sett ett enormt uppsving av hemmafix, nystartade hemprojekt och vi värnar mer än någonsin om det vi har omkring oss. Många passar på att göra om sådant man tidigare skjutit upp, som en ny uteplats eller tagit tag i att odla eget.

Om du tillhör laget som inte gillar trädgårdsarbete behöver du inte avundas grannen, utan det finns hjälp att få. Antingen kan du ta hjälp av en trädgårdsfirma eller använda dig utav veteranpoolen som matchar dig med rätt person.

Tjänster att tillgå

Det finns mängder av olika trädgårdstjänster att tillgå. Många företag erbjuder även olika paket eller abonnemang att välja mellan. Hos Hemfrid kan du exempelvis välja mellan sommarpaket, vår-& höststädning, enstaka tjänster och återkommande.

Exempelvis kan du anställa hemfrid för trädbeskärning då detta oftast är ett tyngre arbete. Trädbeskärning av fruktträd förbättrar förutsättningarna för att trädet ska må bra, och därmed blomma i generationer.

Andra exempel på tjänster som erbjuds är:

– Häckklippning.

– Klippning, vattning, gödsling och mossbekämpning av gräsmattor.

– Rensning av ogräs både i gräsmattor och i rabatter.

– Vattning av rabatter.

– Grävning av trädgårdsland.

– Nyplantering.

– Fruktplockning.

– Bortforsling av trädgårdsavfall.

Det finns med andra ord en hel del tjänster att tillgå. Vet du med dig att du inte kommer vilja pyssla i trädgården är ett tips att boka in återkommande hjälp. Detta innebär att det kommer någon som exempelvis klipper gräsmattan när den beräknas ha växt ut för mycket, och du behöver alltså inte ringa varje gång.

Har du ett behov som inte finns med i listan är det bara att höra av dig till Hemfrid eller Veteranpoolen för konsultation. Det allra mesta går att fixa.

Semesterpaket

Det är alltid tråkigt att komma hem till en överväxt gräsmatta efter semestern. Ska du iväg en längre period kan du boka ett semesterpaket.

Genom att boka semesterpaketet kan du vara säker på att din trädgård är välskött och omhändertagen när du själv inte har möjlighet att sköta om den. Dessutom är det ett bra sätt att få bostaden att se bebodd ut även medan du är bortrest.

Ett semesterpaket innehåller bland annat: gräsklippning, bevattning av gräsmatta, rabatter och krukväxter samt att trädgårdsmästaren ser till att flytta runt på föremål för att det inte ska synas att ni är bortresta. I mån av tid rensar hen även ogräs.

Trädgårdsarbete är dessutom RUT-avdragsgillt. Ytterligare en anledning till att kolla upp hjälp via en firma eller veteranpoolen.

RUT-avdraget tar upp till 50% av arbetskostnaderna upp till 25.000kr. Har du fyllt 65 år är det till och med upp till 50.000kr.